Miljøhus og sykkelskur – ny trend innen utemiljø

Prefabrikkerte modulsystemer som er enkle å sette opp og er ment til å vare – det er dét kommuner, eiendomsutviklere og andre som disponerer større arealer er ute etter i dag. Der det er behov for et takoverbygg, som beskytter mot vær og vind, finnes det mange gode løsninger.

For alle de som etter hvert sykler til jobb eller skole, gir dette lyse utsikter. Arbeidsgivere og andre ser fordelene med å sette opp egne sykkelskur til pedaldrevne framkomstmidler. De koster tross alt mindre enn flere parkeringsplasser. Når de er elegant utformet, gir de samtidig utemiljøet et skikkelig løft.

Aluminium – det beste til utendørs bruk

For avdelingsleder Terje Slettvold og de andre på Weland Utemiljø betyr dette travle dager. Her effektueres ordrer på sykkelskur til flere kommuner i Norge. Det er ingen som kan komme å si at kommuneadministrasjonene rundt omkring i landet ikke tar sine syklende innbyggere på alvor. Når det gjelder sykkelskur og andre utendørs installasjoner er Slettvold tydelig på at materialet er det viktigste. Det skal være av pulverlakkert aluminium.

Dette lette metallet er enkelt å håndtere. Det betyr at det ikke behov for så voldsomt mye muskelkraft under monteringen. Men det aller beste er kanskje at pulverlakkert aluminium i likhet med gammel kjærlighet ikke ruster. Sykkelskurene som reises er ment for å holde lenge, også i det harde og sure klimaet vi tidvis har i Norge.

Det er ikke bare sykler som kan nyter godt av tak over hodet uten å måtte tas med inn i selve huset. Weland leverer avfalls-/miljøhus over hele landet. Avfalls-/Miljøhusene er lettvinte konstruksjoner som brukes til for eksempel avfallhåndtering, låsbart sykkelskur eller som en ekstra bod. I løpet av de kommende uker skal det plasseres det ut miljøhus til flere skoler i Bærum kommune.

Tegn ditt eget miljøhus!

 Like viktig som nytteverdien og holdbarheten på disse produktene, er at de er tilpasningsdyktige og ser bra ut, mener Knut Larsen, daglig leder i Weland AS.

Med modulbaserte løsninger er det lett å finne fram til miljøhuset som dekker kundens behov. Modulsystemet gjør at det heller ikke er noe problem å utvide over tid hvis det skulle oppstå et behov for det. På den nylanserte nettsiden welandutemiljo.no er det mulig å tegne sitt eget miljøhus eller sykkelskur og våre BIM-objekter er en effektiv løsning som muliggjør en heldigital informasjonskanal.

Slik kan vi kanskje si at miljøhusene og sykkelskurene som sprer seg over deg ganske land, er sist ledd i nordboernes årtusenlange tilpasning til de nordiske naturkreftene.